
Poradna
Stále častěji přichází otázky, jak je to s tím lepkem. Především - jestli ano nebo ne. Nechci se nyní věnovat problematice zavádění lepku do dětské stravy, to je téma na jiný článek. Na toto téma bylo napsáno již mnoho článků a vedeno mnoho diskusí, nyní tedy můj skromný názor. Lepek (gluten)...
Nedávno jsme s kamarádkou diskutovaly o tom, zda je lahůdkové droždí bezlepkové. Country life nás vyslyšel .... :-).
Často dostávám otázky na to, jak uchováváme jídlo? My ho u nás doma moc neuchováváme ... :-)? Proč? Jednak nám už druhý den moc nechutná, i když někdo říká, že je lepší, protože se "skamarádí". Máme rádi čerstvé křupavé a voňavé pokrmy. Navíc po třech hodinách začínají vznikat hnilobné a rozkladné...
Jáhly jsou úžasná obilovina, jsou chutné ve slaných i sladkých pokrmech. Jak je to s jejich hořkou chutí? Jáhly jsou hořké, pokud jsou staré. Někdy proto pomáhá jáhly před vařením spařit horkou vodou. Čerstvé jáhly nic takového nepotřebují, stačí je propláchnout vodou studenou, aby se zbavily...