Hlavní jídla
01. Restovaná zelenina (sabdží) - bílé papriky, řapíkatý celer, uzené tofu; koření: pórek, koriandr - chutná rychlovka
02. Zázvorovo - mandlová mrkev - mrkev, loupané mandle, zázvor, černé hořčičné semínko, rozmarýn - lze přidat na kostičky nakrájené uzené tofu
03. Zapečené celozrnné těstoviny s hraškou - celozrnné těstoviny, hraška na zahušťování, cibule, pórek, rajčata, hrášek - uvařit, smíchat, zapéct a podávat; rajčata s hráškem lze nahradit např. brokolicí
04. Květák s tofu a olivami - květák, uzené tofu, olivy, rozmarýn, černá cibule - kalindži/černé hořčičné semínko - otevřít koření, orestovat tofu, květák, po změknutí přidat olivy a zakrýt pokličkou; chutná výborně s novými pečenými bramborami
05. Restovaná zelenina (sabdží) - cuketa, květák, zelené fazolky, zelená cibulka, dýňová semínka, plátky česneku, směs koření sabji masala (pro děti pouze špetičku či vynecháme) - chutný cuketový pokrm
06. Restovaná brokolice s tempehem - pórek, cibule, tempeh, brokolice - rychlý chutný pokrm, který ocení i nevegetariáni. Podáváme s rýží.
07. Bulgur s hlívou a celerem - cibule, červená paprika sladká, hlíva ústřičná, řapíkatý celer, celozrnný bulgur. Do půl hodiny máte jídlo na stole.
08. Plněné papriky - brambory, dýně, libeček, česnek, slunečnicová semínka, papriky. Uvaříme brambory s dýní, přidáme libeček, česnek, naplníme papriky a zapékáme v troubě.
09. Dýně se špenátem - dýně Hokkaido na kostky, špenát, hraška na obalování. Načistíme dýni, orestujeme jí, přidáme propraný špenát, zahustíme hraškou.
10. Pohanka se zelím a cibulí - olej, cibule, pohanka, zelí, petrželka, sůl. Uvaříme pohanku, na oleji orestujeme cibulku. Na talíř dáme pohanku, cibulku, domácí kvašené zelí a posypeme petrželkou.
11. Restovaný květák s novými brambory - olej, pórek, čerstvý česnek, kmín, květák, nové brambory, sůl. Na oleji orestujeme pórek, na plátky nakrájený česnek, přidáme na růžičky oloupaný květák, na kostičky nakrájené brambory a dusíme do měkka. Je to rychlé a chutné jídlo.
12. Plněné papriky špaldovým kuskusem, rajčaty a tempehem - uvaříme špaldový kus-kus, lehce ho osolíme, spaříme na kostičky nakrájená sušená rajčata a tempeh, přidáme kolečka mladé cibulky a pořádně zamícháme, necháme ještě dojít pod pokličkou. Mezitím umyjeme papriky, vyčistíme je. Připravenou směsí plníme rozpůlené papriky a pečeme v troubě na 180 stupňů do změknutí. Zbylá směs chutná dobře i jako studená svačinka.