Pomazánky
Tento recept přidávám proto, že opět uspěl u dětí. Především pro svoji oříškovou chuť :-).
Základní recept (pro cca 10 dospělých):
500 g vařené cizrny
30 g BIO sezamového oleje
3 PL sezamové pasty (tahini)
50 ml převařené vody
6 g...
Hledáte-li pomazánku, na které si pochutnají všichni i na Silvestra, vyzkoušejte tuto jednoduchou z tofu:
Základní recept:
200 g bílého tofu (1 bal.)
80 g cibule (1 menší cibule)
50 g oleje (5 PL)
50 ml vody (5 PL)
20 g plnotučné hořčice (1...
Základní recept (pro 2 - 3 dospělé osoby):
125 g zelené čočky (uvařené); syrové cca o 50% méně
10 g bio oleje (my použili sezamový)
5 g umeocta (necelé víčko)
5 g natí (tentokrát jsme použili mraženou petržel), ideální jsou...
Známou pomazánku zvládnete vyrobit snadno i doma. Máte-li uvařenou cizrnu, není co řešit :-)...
Základní recept:
200 g uvařené cizrny
10 g česneku (3 stroužky)
15 g citrónové šťávy (z půlky citrónu)
10 g sezamového oleje (1 PL)
10 g čerstvé...
Máte-li štěstí a potkáte vhodné stanoviště medvědího česneku, určite si pár listů natrhejte. Co je to pár? My jsme natrhali půl látkové tašky rozměru cca A4, což bylo plus mínus 360 g a máme z toho 3 skleničky pesta. Nemusíte použít ale všechno na pesto, jen tak na chlebu s máslem chutná také velmi...
Rychlá a chutná pomazánka z pár surovin, hodí se na svačinku, ale i na slavnostní příležitosti.
Základní recept:
100 g BIO slunečnicových semínek
125 ml převařené vody
12 g BIO slunečnicového oleje
12 g jarní cibulky
0,5 g černé...
Blíží se čas jara a léta, období, kdy trávíme více času venku než uvnitř. S sebou na svačinku přichází vhod různé pomazánky. Dnes přinášíme jednu, která se hodí na svačinky i na chlebíčky.
Základní recept (na cca 20 chlebíčků):
400 g uvařené červené čočky (cca 220 g v suchém...
Chutná zeleninová pomazánka, skvělý způsob jak využít lilek!
Základní recept (na cca 2 skleničky od přesnídávky):
1 střední lilek
50 g slunečnicového semínka
50 g lněného oleje
5 g himalájské soli
30 g mražených bylinek
6 g...
Na dnešním kurzu vaření slavila úspěch tato pomazánka. Nejen, že dobře chutná, ale je červená jako např. jahody! Chuť másla ocení především děti.
Základní recept (cca 375 g výsledné pomazánky):
200 g uvařené červené řepy
100 g uvařených brambor
125 g...
Mám radost, že jsem kamarádce Zuzce dala ochutnat pohankovou pomazánku, která neměla typický "chuťový ocásek" a nevoněla po dezinfekci, kterou Zuzka v pohance vždy cítila. Navíc ani nepoznala, že je to z pohanky ..... Dětem ze školky pomazánka také chutnala :-).
Základní...