Hlavní jídla
Naše oblíbená rodinná pochoutka! Rychlé, chutné, bezlepkové, lze pohodlnně udělat dětskou i ostrou variantu. Jak na to?:
Základní recept:
1 celý květák
Koření dle chutí - mletá paprika sladká, kurkuma
Zelené bylinky dle chuti - např....
Původně to měl být nákyp, ale nebyl čas na zapékání. Nakonec z toho byla chutná minutka - nejen pro pány!
Základní recept (pro 4 dospělé osoby):
250 g bio jáhel (zpravidla 1/2 sáčku)
180 g smaženého tempehu (1 balení)
450 g dýně Hokkaido (1 malá...
Jedno větší předporodní vaření. Výsledná chuť ale stojí za to :-).
Základní recept (pro 3 - 4 dospělé osoby; forma cca 22 x 22 cm):
150 g vařených fazolí
140 g oleje (14 PL)
250 g cibule (2 střední ks)
6 g česneku (1 střední stroužek)
400 g...
Rychlá večeře z pár surovin, když toho doma mnoho není .... :-)
Základní recept (pro 3 dospělé osoby):
400 g brambor
150 g mrkve
250 ml ovesné smetany (lze použít i klasickou)
80 g zelené cibulky (2 stonky)
5 g česneku (1...
Tento recept je dost podobný předchozím fazolím s brambory a rajčaty, jen je jiný poměr surovin. Alespoň je vidět, že v tomto typu receptu na množství konkrétní suroviny mnoho nezáleží.
Základní recept (pro 2 dospělé osoby):
200 uvařených fazolí červená ledvina (cca 90 g v...
Dneska jsem pekla variantu na cuketovou placku - nákyp. Opět velmi chutný pokrm, který chutná dobře i studený, dobře drží pohromadě, takže přijde vhod i na svačinku.
Základní recept (na plech 20 x 20 cm):
150 g BIO červené čočky
100 g BIO hladké kukuřičné...
Ideální jídlo k lehkému letnímu obědu, studené se hodí jako svačinka na výlet. Bez lepku. Tato varianta je jemnější, hodí se dobře i pro děti.
Základní recept na 1 velký plech:
750 g cukety (1/2 velké cukety)
250 g BIO tofu (lze použít i obyčejné)
50 g Hrašky...
Jsou - li doma uvařené fazole, rychlé jídlo je na stole ...
Základní recept (pro 3 dospělé osoby):
400 g uvařených červených fazolí
240 g čerstvých rajčat
200 g brambor
3 g kmínu
4 g soli
50 g oleje
3 g červené...
Dneska jsme pořídili první relativně lokální (slovenský) květák a papriky. Rozdíl v chuti byl patrný a my se těšíme na další zeleninu, která postupně dozrává v našem podnebném pásmu.
Základní recept (pro 3 dospělé osoby):
500 g květáku
100 g červené...
Rychlou chutnou večeři vykouzlíte z pár surovin:
Základní recept (pro 2 dospělé osoby):
70 g červené cibule
220 g řapíkatého celeru
70 g bílé ředkve
100 g tempehu
75 g bílé quinoy
25 g oleje
5 g soli
4 g...