Hlavní jídla

Naše oblíbená rodinná pochoutka! Rychlé, chutné, bezlepkové, lze pohodlnně udělat dětskou i ostrou variantu. Jak na to?: Základní recept:     1 celý květák Koření dle chutí - mletá paprika sladká, kurkuma Zelené bylinky dle chuti - např....
Původně to měl být nákyp, ale nebyl čas na zapékání. Nakonec z toho byla chutná minutka - nejen pro pány! Základní recept (pro 4 dospělé osoby): 250 g bio jáhel (zpravidla 1/2 sáčku) 180 g smaženého tempehu (1 balení) 450 g dýně Hokkaido (1 malá...
Jedno větší předporodní vaření. Výsledná chuť ale stojí za to :-). Základní recept (pro 3 - 4 dospělé osoby; forma cca 22 x 22 cm): 150 g vařených fazolí 140 g oleje (14 PL) 250 g cibule (2 střední ks) 6 g česneku (1 střední stroužek) 400 g...
Rychlá večeře z pár surovin, když toho doma mnoho není .... :-) Základní recept (pro 3 dospělé osoby): 400 g brambor 150 g mrkve 250 ml ovesné smetany (lze použít i klasickou) 80 g zelené cibulky (2 stonky) 5 g česneku (1...
Tento recept je dost podobný předchozím fazolím s brambory a rajčaty, jen je jiný poměr surovin. Alespoň je vidět, že v tomto typu receptu na množství konkrétní suroviny mnoho nezáleží. Základní recept (pro 2 dospělé osoby): 200 uvařených fazolí červená ledvina (cca 90 g v...
Dneska jsem pekla variantu na cuketovou placku - nákyp. Opět velmi chutný pokrm, který chutná dobře i studený, dobře drží pohromadě, takže přijde vhod i na svačinku. Základní recept (na plech 20 x 20 cm): 150 g BIO červené čočky 100 g BIO hladké kukuřičné...
Ideální jídlo k lehkému letnímu obědu, studené se hodí jako svačinka na výlet. Bez lepku. Tato varianta je jemnější, hodí se dobře i pro děti. Základní recept na 1 velký plech: 750 g cukety (1/2 velké cukety) 250 g BIO tofu (lze použít i obyčejné) 50 g Hrašky...
Jsou - li doma uvařené fazole, rychlé jídlo je na stole ... Základní recept (pro 3 dospělé osoby): 400 g uvařených červených fazolí 240 g čerstvých rajčat 200 g brambor 3 g kmínu 4 g soli 50 g oleje 3 g červené...
Dneska jsme pořídili první relativně lokální (slovenský) květák a papriky. Rozdíl v chuti byl patrný a my se těšíme na další zeleninu, která postupně dozrává v našem podnebném pásmu. Základní recept (pro 3 dospělé osoby): 500 g květáku 100 g červené...
Rychlou chutnou  večeři vykouzlíte z pár surovin: Základní recept (pro 2 dospělé osoby): 70 g červené cibule 220 g řapíkatého celeru 70 g bílé ředkve 100 g tempehu 75 g bílé quinoy 25 g oleje 5 g soli 4 g...
1 | 2 | 3 >>