Dezerty a sladkosti

Tento recept vznikl, když jsem vařila do lesní školky :-). A protože měl úspěch, přidávám recept: Základní recept (na 1 velký plech v troubě): 800 g BIO špaldové mouky 400 g BIO kokosu 400 g BIO rozinek 200 g oleje 2 ks BIO kypřícího prášku...
Co s přebytky jablek? Nejrůznější koláče, kromě kompotů, salátů atd. jsou skvělou příležitostí, jak je zpracovat. Tento recept je navíc veganský, bez rafinovaného cukru. Základní recept (na formu 25 x 25 cm): 400 g BIO špaldové mouky 250 ml ovesné smetany 110...
Tento dortíček oceníte, i když nejste milovníky červené řepy. Vůbec jí ve složení nepoznáte, navíc způsobí, že dort je nadýchaný ... Základní recept na 1 malý plech: 400 g červené řepy 100 g kvalitní hořké čokolády 40 g BIO kakaa 180 g jemné...
Tento koláč je podobný, jako maminčino pohlazení, má trochu jiný poměr surovin. V receptu je záměrně použitý třtinový cukr, neb jsem pekla na přání manželovi. Těsto je velmi tenké, proto koláč chutná "mokře": Základní recept (na 1 velký plech): 300 g jemnější špaldové mouky...
Jste-li milovníky koláčů s drobenkou, vyzkoušejte tuto drobenku čistě z rostlinných zdrojů.  Základní recept (jeden velký plech do trouby standardní velikosti): 65 g řepkového oleje 80 g mletých lískových ořechů 80 g BIO špaldové mouky 80 g...
Sezóna letního ovoce začíná. Proto si dnes uvaříme meruňkové knedlíky, které potěší milovníky veganské bezlepkové stravy.  Základní recept (na cca 12 ks knedlíků): 200 g tofu natural 200 g pohankové mouky 100 ml vody špetka soli madlová...
Výživný puding, který může být vydatnou svačinkou. Navíc vegan, bez lepku. Základní recept:     200 g rýže 100 g hrašky vanilka 1200 ml vody Příprava: Propláchneme rýži ve studené vodě.  Hrašku rozmícháme v 500 ml studené...
Tyto kokosové muffiny jsou opravdu kokosové, navíc tentokrát jsme použili více sladidel, než je pro nás obvyklé, takže jsou extra sladké. Suroviny stačí zamíchat v misce a dávat přímo do formy na muffiny. Dobrou chuť! Základní recept - na 12 ks: 200 g BIO špaldové mouky...
Využívám velikonoční příležitosti ke zveřejnění receptu na RAW řepné kuličky, které jsou oblíbenou sladkostí do ruky. I když jsou červené a z červené řepy, po řepě vůbec nechutnají. Základní recept (pro 12 ks á 25 g): 100 g červené řepy 100 g vlašských...
Tyto muffiny skvěle nahradí klasické konvenční z bílé mouky a bílého cukru. Dobře se balí s sebou, takže je to ideální svačinka. Základní recept (pro 12 muffinů): 300 g BIO hladké špaldové mouky 30 g slunečnicového oleje 70 g žitného kvásku 300 g...
1 | 2 | 3 >>