Inspirace

01. Novoční čočkový salát - zelená čočka, pórek, lněný olej, paprika, okurka, mrkev, citrónová šťáva, lněný olej, středomořské koření bez soli (fy Sonnentor) - čočku uvaříme, smícháme s ostatními nakrájenými ingrediencemi a důkladně promícháme.

01.01.2016 18:56

01. Polévka z pečených paprik - pečené papriky, červená čočka, mletá paprika sladká, cibule, sůl - omyjeme, upečeme papriky, orestujeme cibulku, přidáme propláchnutou mletou papriku, čočku a sůl, vaříme cca 25 min. než změkne čočka; podáváme rozmixované s plackou nebo kváskovým chlebem. 02. Dýňová...

25.09.2015 22:37

Potřebujete něco "do ruky" pro sebe nebo pro děti - ideálně ven na svačinku, na výlet. Placek, placiček a karbanátků je nekonečné množství. Zde více než jindy platí, že "každý kus je originál". Někdy lze využít přebytek obilovin či luštěnin z hlavního jídla, jindy vaříme zcela čerstvé. Nechte se...

01.08.2015 19:22

01. Pohanka + brambory + zelený hrášek 02. Dýňová kaše - uvaříme dýni Hokkaido, rozmačkáme šťouchadlem, přidáme máslo nebo jogurt, důkladně promícháme. Na talíři můžeme dozdobit pečenou cibulkou a opraženými semínky.  03. Dýňovo - jáhlové šťouchance - podobná varianta jako v č. 02, ale k dýni...

24.05.2015 13:05

01. Restovaná zelenina (sabdží) - bílé papriky, řapíkatý celer, uzené tofu; koření: pórek, koriandr - chutná rychlovka 02. Zázvorovo - mandlová mrkev - mrkev, loupané mandle, zázvor, černé hořčičné semínko, rozmarýn - lze přidat na kostičky nakrájené uzené tofu 03. Zapečené celozrnné těstoviny s...

24.05.2015 13:00

01. Opražená slunečnicová semínka, bio slunečnicový olej, sůl, libeček, voda 02. Opražená slunečnicová semínka, bio slunečnicový olej, sůl, libeček, voda, červená řepa, citrónová šťáva 03. Opražená slunečnicová semínka, bio slunečnicový olej, sůl, červená čočka, zelené natě 04. Mrkev, tvaroh,...

13.05.2015 16:47

Omáčky jinak? Jde to i bez bílé mouky. Podívejte se na netradiční možnosti. Udělat jinou omáčku není těžké. Je to pouze o tom, začít jinak přemýšlet a vidět nové možnosti používání zatím nových surovin v kuchyni. Pro začátek je skvělým pomocníkem vychucená směs Hraška. Lze používat ale i jiné...

13.05.2015 16:26

Dáváme přednost spíše nepečeným dezertům než koláčům či buchtám, byť jsou připravené z kvalitních surovin. Variant a kombinací je nekonečně mnoho, zde uvádíme pro inspiraci ty, které se osvědčily. 01. Jáhly + jahody + rýžová smetana - bez lepku a cukru chutnají báječně :-); lze ev. přisladit...

15.04.2015 10:27

Často se nás ptáte, jaké kořenicí směsi či koření používáme k ochucování pokrmů. Při domácím vaření se řídíme ročním obdobím, typem pokrmu a především intuicí. Víme, že pro počáteční vegetariánské vaření uvítáte přesnější návody. Proto jsme se zde rozhodli uvádět různé osvědčené kombinace koření,...

09.04.2015 19:24